Nabór na stanowisko koordynatora projektu

Utworzono: 02-01-2017

Zaproszenie do złożenia oferty

Termin składania ofert: do dnia 09-01-2017

Nazwa zamawiającego: Stowarzyszenie EDUQ, ul. Bolesława Krzywoustego 1, 84-300 Lębork

Miejsce i sposób składania ofert:

1) Ofertę należy złożyć w formie papierowej osobiście lub listownie w zabezpieczonej kopercie opatrzonej napisem Oferta na pełnienie funkcji koordynatora projektu pn. „Aktywizacja społeczno- zawodowa mieszkańców Gminy Łęczyce”, w siedzibie stowarzyszenia EDUQ pod adresem: Bolesława Krzywoustego 1, 84-300 Lębork w nieprzekraczalnym terminie do dnia: 09.01.2017 r. (liczy się data wpływu oferty).

2) Oferta musi być sporządzona w języku polskim, w jednym egzemplarzu i podpisana przez osobę reprezentującą Wykonawcę.

Dokumenty złożone w formie kopii muszą być opatrzone klauzulą :ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM” i poświadczone przez Wykonawcę.

Opis sposobu przygotowania oferty:

1. Każdy Wykonawca może złożyć tylko 1 ofertę na załączonym formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do zapytania ofertowego wraz z wymaganymi załącznikami. Ofertę składa się pod rygorem nieważności w formie pisemnej.
  2. Wykonawca ponosi wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.

Informacje dotyczące ceny:

1. Wykonawca podaje dla oferowanej usługi cenę ryczałtową brutto (z VAT) zawierającą wszelkie składniki stanowiące podstawę do wzajemnych rozliczeń Wykonawcy z Zamawiającym.
  2. Wartość zamówienia należy podać z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
  3. Cena ryczałtowa oferty musi być wyrażona w złotych polskich (PLN).
  4. Podana cena ryczałtowa obowiązuje przez cały okres objęty umową, tj. 10 miesięcy pracy na rzecz Zamawiającego.

Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia:

Marta Juchniewicz

Nr telefonu osoby upoważnionej do kontaktu w sprawie ogłoszenia: Tel: 694242952

Skrócony opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest pełnienie funkcji koordynatora projektu pn. „Aktywizacja społeczno- zawodowa mieszkańców Gminy Łęczyce” realizowanego przez stowarzyszenie EDUQ,  współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014 - 2020, w ramach Działania 06.01. Aktywna Integracja, poddziałania 06.01.02. Aktywizacja społeczno – zawodowa.

Kategoria ogłoszenia: Usługi

Podkategoria ogłoszenia: Usługi inne

Miejsce realizacji zamówienia: Województwo: pomorskie Powiat: wejherowski Miejscowość: Łęczyce

Opis przedmiotu zamówienia:

Cel zamówienia:

Celem głównym zamówienia jest wyłonienie osoby pełniącej funkcję koordynatora projektu  „Aktywizacja społeczno- zawodowa mieszkańców Gminy Łęczyce”

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest pełnienie funkcji koordynatora projektu pn. „Aktywizacja społeczno- zawodowa mieszkańców Gminy Łęczyce” realizowanego przez Stowarzyszenie EDUQ w Lęborku, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014 - 2020, w ramach Działania 06.01. Aktywna Integracja, poddziałania 06.01.02. Aktywizacja społeczno – zawodowa.

Koordynator zatrudniony zostanie przez Stowarzyszenie EDUQ w Lęborku (partnera wiodącego projektu) na podstawie umowy – zlecenia. Wymiar czasu pracy w projekcie wynosi 16 godzin zegarowych miesięcznie, co zostanie potwierdzone miesięczną Kartą czasu pracy.

Do zakresu obowiązków Koordynatora projektu będzie należało:

1) koordynowanie projektem;

2) realizowanie projektu zgodnie z Wytycznymi RPO WP 2014-2020 i zawartą umową o dofinansowanie projektu z Urzędem Marszałkowskim Województwa Pomorskiego;

3) monitoring i ewaluacja projektu,

4) opracowanie postępu rzeczowego we wniosku o dofinansowanie,

5) odpowiednie oznakowanie dokumentów projektu zgodnie z wytycznymi RPO WP na lata 2014-2020 oraz prowadzenie wszelkiej wymaganej dokumentacji związanej z realizacją projektu oraz jej zbieranie i układanie,

6) promowanie projektu zgodnie z dokumentacją programową, umową o dofinansowanie oraz wnioskiem projektowym,

7) nadzór w zakresie zasady konkurencyjności i ochrony danych osobowych (oraz znajomość i przestrzeganie procedur dotyczących ochrony danych osobowych),

8) przygotowanie list obecności dla uczestników projektu,

9) zachowanie w bezwzględnej tajemnicy wszelkich informacji i danych uzyskanych podczas realizacji projektu, a w szczególności mogących stanowić tajemnicę służbową i handlową.

Harmonogram realizacji zamówienia

Okres wykonywania zlecenia: od daty zawarcia umowy (przewidywany termin zawarcia umowy to styczeń 2017 r.) do dnia 31.10.2017 r.

Warunki udziału w postępowaniu:

Kryteria formalne (obowiązkowe)

1) Wykonawca nie jest powiązany z Zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu Zamawiającego osobowo lub kapitałowo, w szczególności poprzez:

- uczestnictwo w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,

- posiadaniu co najmniej 10% udziałów lub akcji,

- pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika,

- pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli,

2) Wykonawca dysponuje potencjałem technicznym i osobowym zdolnym do wykonania zamówienia,

3) Wykonawca posiada następujące kwalifikacje zawodowe, doświadczenie i wykształcenie:

- wykształcenie wyższe ekonomiczne lub administracyjne (preferowane studia magisterskie), potwierdzone kserokopią dyplomu – kryterium formalne,

- 5 letnie doświadczenie w zakresie realizacji projektów UE, udokumentowane zaświadczeniami/ referencjami wydanymi przez podmioty, dla których Oferent realizował zadania – kryterium formalne,

- minimum 2 letnie doświadczenie w pracy na stanowisku koordynatora projektu, potwierdzone odpowiednim dokumentem– kryterium formalne,

4) Wykonawca nie jest pracownikiem zatrudnionym jednocześnie w instytucji uczestniczącej w realizacji PO na podstawie stosunku pracy, a w związku z wykonaniem warunków umowy nie zachodzi konflikt interesów lub podwójne finansowanie,

5) Obciążenie Wykonawcy wynikające z wykonywania innych umów / zobowiązań nie wyklucza możliwości prawidłowej i efektywnej realizacji zadań w ramach projektu,

6) Zaangażowanie zawodowe Wykonawcy w realizację wszystkich projektów finansowanych z funduszy strukturalnych i FS oraz działań finansowanych z innych źródeł nie przekracza 276 godzin miesięcznie.

Wiedza i doświadczenie

Wykonawca winien posiadać następujące kwalifikacje zawodowe, doświadczenie i wykształcenie:

1) wykształcenie wyższe ekonomiczne lub administracyjne (preferowane studia magisterskie), potwierdzone kserokopią dyplomu – kryterium formalne,

2) 5 letnie doświadczenie w zakresie realizacji projektów UE, udokumentowane zaświadczeniami/ referencjami wydanymi przez podmioty, dla których Oferent realizował zadania – kryterium formalne,

3) minimum 2 letnie doświadczenie w pracy na stanowisku koordynatora projektu, potwierdzone odpowiednim dokumentem– kryterium formalne,

4) znajomość Wytycznych w zakresie realizacji przedsięwzięć w obszarze włączenia społecznego i zwalczania ubóstwa z wykorzystaniem środków Europejskiego Funduszu Społecznego i Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego na lata 2014-2020, potwierdzone oświadczeniem Oferenta,

Osoby zdolne do wykonania zamówienia

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia.

W sytuacji kiedy Wykonawca nie będzie wykonywał czynności będących przedmiotem zapytania osobiście, winien wskazać osobę, która spełnia wymagania i dołączy dodatkowo oświadczenie osoby wskazanej do pełnienia funkcji Koordynatora projektu o spełnieniu warunków określonych w postępowaniu wraz z informacją o podstawie do dysponowania tą osobą oraz oświadczeniem wskazanej osoby, że jest ona związana z Oferentem i będzie na jego rzecz wykonywać zadanie wskazane w ofercie.

Dodatkowe warunki

1) Z Wykonawcą, który złoży najkorzystniejszą ofertę zostanie podpisana umowa na realizację usługi.

O wyborze oferty Zamawiający zawiadomi niezwłocznie Wykonawców, którzy ubiegali się o udzielenie zamówienia.

2) Zamawiający zawrze umowę w terminie do 10 dni od dnia przekazania zawiadomienia o wyborze oferty.

3) W przypadku zaistnienia sytuacji związanej z potrzebą dokonania zmian w umowie w celu właściwej realizacji zamówienia publicznego zastrzega się możliwość dokonania zmian w drodze aneksu do umowy. Zakres zmian może dotyczyć:

- okresu realizacji umowy,

- terminów płatności.

4) Zamawiający zastrzega sobie prawo odwołania postępowania w przypadku ofert przekraczających możliwości finansowe Zamawiającego.

5) Zamawiający zastrzega sobie prawo odwołania postępowania bez podania przyczyny.

Lista dokumentów/oświadczeń wymaganych od Wykonawcy

Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć stosowne dokumenty:

1) Wypełniony „Formularz oferty” stanowiący Załącznik nr 1 do zapytania ofertowego, podpisany przez Wykonawcę;

2) Oświadczenie Wykonawcy, sporządzone według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 2 do zapytania ofertowego o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu;

3) Życiorys zawodowy (CV);

Ocena oferty

Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji

Kryteria wyboru ofert:

Kryteria formalne:

1)         spełnienie warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z pkt. 4 Zapytania ofertowego,

2)         złożenie kompletu dokumentów.

Kryteria merytoryczne:

1)         Cena – 60%

2)         Doświadczenie – 40%.

Wybór najkorzystniejszej oferty nastąpi w oparciu o następujące kryteria i ich znaczenie:

1.         Kryterium:     Cena ( C )

Znaczenie procentowe kryterium: 60 %

Maksymalna ilość punktów jakie może otrzymać oferta: 60 punktów

2.         Kryterium: Doświadczenie w koordynowaniu/kierowaniu projektów z EFS, w tym skierowanych do grupy osób zagrożonych wykluczeniem społecznym lub wykluczonych społecznie (D)

Znaczenie procentowe kryterium: 40%

Maksymalna ilość punktów jakie może otrzymać oferta: 40 punktów

Zasady oceny kryterium „Cena” ( C ) – 60 %.

W przypadku kryterium „Cena” oferta otrzyma zaokrągloną do dwóch miejsc po przecinku ilość punktów wynikającą ze wzoru:

C min

C =       ------------ x 60 pkt

C bad

gdzie:

C – ilość punktów jakie otrzyma oferta badana za kryterium „Cena”,

C min – cena oferty najtańszej,

C bad.– cena oferty badanej.

Maksymalna ilość punktów – 60 pkt.

Oferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną liczbę punktów — 60. Pozostałe oferty zostaną przeliczone według powyższego wzoru. Wszystkie obliczenia matematyczne prowadzone w trakcie oceny kryterium będą wyliczane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

Zasady oceny kryterium „Doświadczenie w koordynowaniu/kierowaniu projektów z EFS, w tym skierowanych do grupy osób zagrożonych wykluczeniem społecznym lub wykluczonych społecznie” ( D ) – 40%.

W przypadku kryterium „Doświadczenie w koordynowaniu/kierowaniu projektów z EFS, w tym skierowanych do grupy osób zagrożonych wykluczeniem społecznym lub wykluczonych społecznie”, oferta otrzyma:

1) Doświadczenie w koordynowaniu/kierowaniu projektów z EFS, w tym skierowanych do grupy osób zagrożonych wykluczeniem społecznym lub wykluczonych społecznie - kryterium merytoryczne punktowane następująco:

- poniżej 5 lat - 0 punktów

- od 5 do 6 lat– 20 punktów

- od 6 do 8 lat – 30 punktów

- 8 lat i więcej – 40 punktów

Oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą, pozostałe zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną liczbą punktów.

Wykluczenia

Zamawiający ma prawo do wykluczenia z postępowania Oferentów, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu. Wykluczenie Oferenta będzie jednoznaczne z odrzuceniem złożonej przez niego oferty.